Aktuellt

ÅRSMÖTE

20240421 kl 14:00

plats Klubbstugan
korv med bröd

​​​​Nu är våren här!​​​​​​​

  • Börja med att noggrant inspektera skrovet på båten. Leta efter eventuella skador, sprickor eller tecken på slitage. Om du hittar några problem, se till att åtgärda dem innan du ger dig ut på vattnet.
Bottenmålning:
  • Om din båt är försedd med bottenfärg, är det dags att kontrollera och eventuellt måla om den. Bottenmålningen hjälper till att skydda båten från alger, påväxt och korrosion.
Motorunderhåll:
  • Gå igenom motorns system noggrant. Byt olja och oljefilter, kontrollera bränslesystemet och rengör luftfiltret. Se också över propellern och axeln för att säkerställa att de är i gott skick.
Batteri och elektriska system:
  • Testa båtens batteri och ladda det om det behövs. Kontrollera alla elektriska system, inklusive belysning, instrumentpanel och navigationsutrustning. Byt ut eventuella trasiga lampor eller kablar.
Kontroll av säkerhetsutrustning:
  • Se över båtens säkerhetsutrustning, inklusive flytvästar, brandbekämpningsutrustning och nödsignaler. Se till att allt är i godkänt skick och att du har rätt antal och typ av säkerhetsutrustning ombord.
Rengöring och polering:
  • Ge båten en ordentlig tvätt för att bli av med vinterdamm och smuts. Polera gelcoaten för att skydda den och ge båten en skinande yta. Rengör också alla invändiga ytor och kontrollera att ventilationsöppningar är fria från blockeringar.
Provfärd:
  • Innan du ger dig ut på längre turer, göra en kort provfärd för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Testa styrning, bromsar och motorprestanda för att vara säker på att båten är sjövärdig.
Genom att ägna tid åt noggrann vårrustning kan du öka livslängden på din båt och förbättra säkerheten ombord. Det är också ett tillfälle att njuta av båtlivet och se fram emot en säsong full av spännande äventyr på vattnet.

Båtplatser


Vi har för stunden 190 stycken båtplatser varav flera lediga. Centralt i Gävle, 20 minuters promenad till centralstationen.

Om klubben


Vilka som sitter i styrelsen hittar du här.